[9-1]
Don't you acknowledge that this is high time to receive the business loans, which would make you dreams real.
2008.12.19 14:12 V...... „DIÓS MÁKOS BEJGLI.
50dk,liszt,5dk porcukorral,vanilliáscukoral,citromhéjal összegyúrjuk a 20dk margarinnal,fél dl tejben 1dkg felfutatott élesztővel,pici só,2tójássárgájával, gyorsan kidolgozzuk a tésztát.formázzuk két részre osztjuk.,félórára hűvös helyre tesszük. majd 3-4mm nyújtjuk,és a következő töltelékkel megtöltjük:15dkg darált dió,10dkg cukor,5dkg mazsola,reszelt citromhéj,vaniliás cukor. máktöltelék:15dk mák,10dk cukor,reszelt citromhéj,5dk mazsola,1vaniliáscukor, mindkét tölteléknél a cukrot, vaniliás cukort, a mazsolával és 1,5dl tejjel felforraljuk,és a citromhéjjal kevert mákra öntjük és elkeverjük. igy járunk el a dió tölteléknél is. a kihült töltelékekkel betöltjük a tésztát ugy hogy a szélein 1-1 cm kimaradjon oda tölteléket nem tesszünk. a tészta rövidebb oldalánál széleit 1cmre behajtjuk,és hosszanti oldalával párhuzamosan feltekerjük, kikent tepsibe helyezzük, megszúrkáljuk tetejét villával óvatosan, tojásal megkenjük tetejét, félórát pihentetjük hűvős helyen még. 180-200fokon megsűtjük. Jó étvágyat V....” |
DIÓS MÁKOS BEJGLI.
50dk,liszt,5dk porcukorral,vanilliáscukoral,citromhéjal összegyúrjuk a 20dk margarinnal,fél dl tejben 1dkg felfutatott élesztővel,pici só,2tójássárgájával, gyorsan kidolgozzuk a tésztát.formázzuk két részre osztjuk.,félórára hűvös helyre tesszük. majd 3-4mm nyújtjuk,és a következő töltelékkel megtöltjük:15dkg darált dió,10dkg cukor,5dkg mazsola,reszelt citromhéj,vaniliás cukor. máktöltelék:15dk mák,10dk cukor,reszelt citromhéj,5dk mazsola,1vaniliáscukor, mindkét tölteléknél a cukrot, vaniliás cukort, a mazsolával és 1,5dl tejjel felforraljuk,és a citromhéjjal kevert mákra öntjük és elkeverjük. igy járunk el a dió tölteléknél is. a kihült töltelékekkel betöltjük a tésztát ugy hogy a szélein 1-1 cm kimaradjon oda tölteléket nem tesszünk. a tészta rövidebb oldalánál széleit 1cmre behajtjuk,és hosszanti oldalával párhuzamosan feltekerjük, kikent tepsibe helyezzük, megszúrkáljuk tetejét villával óvatosan, tojásal megkenjük tetejét, félórát pihentetjük hűvős helyen még. 180-200fokon megsűtjük. Jó étvágyat V.... |
B.B.
Itt a tavasz:fogyasszuk kinálatát
Bodza- és kelvirág párizsiasan
Bodza-virágot tisztitjuk,mossuk,szárazra lecsurgatjuk.
Párizsi-massza: tojássárgájával,tejjel,liszttel,csipet sóval
palacsinta-tésztát készitünk,…a tojás-fehérjét habbá verjük
és a tejjel,tejszinnel felhigitott masszához keverjük.
Az előkészitett virágokat a tésztába mártjuk,majd a serpenyőben
levő forró olajban arany-sárgára sütjük.
Izlés szerint izesithetjük: édesen vagy sósan.
A kelvirág ugyanigy készül,de ajánlott elötte sós vizben előfözni.
Tápláló,vitamindus.. Jó étvágyat .. |
Pásztor pecsenye
5-6dkg füstölt szalonnát apró kockára szelve rakom a tüzön levő serpenyőbe.apróra szelt fokhagymát!/1 fej/ majd vöröshagymát apritva.Kockára apritott sertés húst adok hozzá és megfuttatom,hozzáadom a kockára szelt burgonyát,sóval borssal,ö.köménnyel,pici paprikával izesitem és fedő alatt puhára párolom.
Kirándulásokon szabad tűzön is elkészithető. |
Fokhagymás cékla
A céklát meghámozom, kockázom és egy tálba teszem. Megszórom sóval, pici ételízesítővel, friss apróra vágott rozmaringlevelekkel, jó sok apróra kockázott fokhagymával, finoman őrölt borssal, meglocsolom úgy alaposan - nem sajnálva eme isteni folyékony csodát - olívaolajjal. Jól elkeverem, tepsibe vagy sütőtálba teszem. Kevés vizet aláöntve, alufóliával lefedve párolom egy órát a sütőben. Nagyon finom barnarizzsel is - igazi böjtös étek -, de húsok mellé köretként is fennséges.
|
borleves
0,5 l bor,6 dkg cukor,1 tojás,fahéj,szekfűszeg,citrom,viz
bort melegitjük,izesitjük, a tojást 1 e.kanál liszttel kikeverjük,kb 3 dl vizzel és a forrásban levő borhoz öntjük. betétnek puffasztott rizst ajánlok. gyors,finom,tápláló |
borleves
0,5 l bor,6 dkg cukor,1 tojás,fahéj,szekfűszeg,citrom,viz
bort melegitjük,izesitjük, a tojást 1 e.kanál liszttel kikeverjük,kb 3 dl vizzel és a forrásban levő borhoz öntjük. betétnek puffasztott rizst ajánlok. gyors,finom,tápláló |
GRILLES CSIRKE
4-6 csirkecomb vagy melldarab esetleg vegyesen
1 ek paprika
1 db vöröshagyma
3.4 gerezd fokhagyma
grill füszer izlés szerint
piros arany
75g vaj grilltálca
1db alma szeletelve
10-20dk füstölt szalona
sütés 25.30p......
jó étvágyat Idracsád
|
Annyi táplálékot végy magadhoz,amennyi az energia szükségleted kielégiti.
Amit nem fogyasztasz el ,az nem hizlal.
Receptek: "Párolt tengeri-szemek NaCl izesitéssel"
"Huszár rostélyos"
Pali |
[9-1]
|