ÁHI Joga  meditáció
ÁHI Joga meditáció
Menü
 
Halhatatlanság
 
Forum
 
A küszöb őre
 
Tanítás
 
Linkek
 
Önismeret
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 

Társoldalak
 
Öröm

 IZIKE ALKOTÁSA

KÖSZÖNÖM

 

 

  MANTRÁK

newage66
Tartalom
 
Linkek2
 
 
Tűz

 
Föld

 
Víz

 
Levegő

 
Nap és a fénykapuja

 

 
Izike oldala
 
AHI
[15-1]

2008.07.31. 12:06 Idézet

http://www.ingyenreklam.iweb.hu/


2008.05.01. 11:51 Idézet

http://saraswati.shp.hu/hpc/web.php?a=saraswati&o=4SnZmnw48A


2008.05.01. 11:40 Idézet

http://www.ishwara.nl/

http://www.osho.ru/


2008.04.29. 22:14 Idézet

http://kepfeltoltes.hu/080429/island_www.kepfeltoltes.hu_.jpg


2008.04.23. 21:22 Idézet


2008.04.23 16:11
Gyalázkodás bejelentése
Tóth István
válasz erre | (3359.)
A vasárnapi kirándulás az én részemre jól sikerült,jól éreztem magam,de nem volt annyi idő,hogy mindenkivel megismerkedhettem volna.Jók lettek a képeid !Én is tettem fel az enyiméből néhányat.Olyan helyeken voltunk ahol még nem jártam.Éreztem az energiavonalat is,valóban ott van,és több mint 1 méter széles!

2008.04.23. 21:14 Idézet

 
2008.04.23 19:31
Gyalázkodás bejelentése
Timar Mihaly
válasz erre | (2283.)
Kedves Idra!!
Nagyon köszönöm könyvedet és a találkozáskor Tőled kapott élményeket ,köszönetként fogadd kis beszámolómat aminek Te is átélt részese lehettél. A beszámoló második része ,hogy ilyen lazára sikerült a maga feszült hangulatában ,úgy érzem Neked is köszönhetem.
Turul-Várgesztes – Majk.

Csodaszép napra ébredve még a természet is nekünk biztosította a felhőtlen , vidám kirándulásunk hátterét.
Menetrendszerűen érkeztek a vonatok és a gépkocsik a Déli pu.- hoz. Rövid üdvözlés a régi és új kirándulókkal. Átcsoportosítás és a 3 kocsis konvoj elindult.
A tavaszi látványait felvonultató természet elgyönyörködtetve bennünket hamar befutottunk Mártikáért Bicskére , majd Tatabányára a Schell kútnál várakozó Idracsadért.
A csapat itt már összeállt , igaz nem értük el a 21-es számot ,de 18-an tovább a „ Madár”-hoz . A Turul látványa ismét lenyűgözött mindannyiunkat de a verőfényes napon a kristálytiszta levegőben élveztük az alattunk elterülő várost és a távolabbi településeket. Tényleg , mint a keresztrejtvényben:a „Tavak városa” meghatározása: Tata , de mi a valóságban is így érezhettük a a sok csillogó víztükör miatt. Átsétálva a barlanghoz a fényképezőgépek kattogása fogadott bennünket.
A természet alkotta egy bazilikához hasonlító kéthajós háromkupolás teremben, érezhettük magunkat , ahol a természetes áttöreteken besugárzó napmegvilágított sziklafalakon a vízszivárgás miatt különböző színű fakó foltok szinte elmosódott régi képek benyomását keltették ezzel is közelebb hozva az előbb említett Bazilika hatást.
Séta , fotózgatás és a konvoj 5 kocsival a Várgesztes vár bevételére indult.

A ragyogó idő másokat is kimozdított otthonról szinte alig találtunk szabad parkolóhelyet. Rövid séta fel a várhoz majd a várudvarban fatönkökön ,tuskókon és padokon ülve ,beszélgetve ,időnként nagyokat hahotázva élvezhettüka jóidőfelhők által rövid időre eltakart szikrázó napsütést.
Az idő gyorsan haladt ,vissza a parkolóba a kocsikhoz és a múltkori beszámolómban megemlített csőlakó aki magánszorgalomból jelképesen a kocsikra vigyáz akkor az aprópénzt elhárítva inkább cigaretta utáni vágyát kifejezve megjegyezte : Itt senki nem bagózik!??!
Mártika most készült s egy egész dobozzal nyomott a kezembe. Kár ,hogy csak egyedül adtam át ,mert látni kellett volna mindenkinek azokat a hálás szemeket kisérő kis elmosolyodást azon az életbarázdált elgyötört fejen!!
Most nem az erdőn keresztül ,hanem országúton értünk Majkra most majdnem embergyűrűvel körülvett tó-hoz ,mely látványa újfent elvarázsolt bennünket. A remeteházak bejáratánál ismét a harangjáték hangja fogadta csoportunkat.
Páran – hatan - akik már voltunk ezen a bejáráson inkább kinn a parkban a csodálatos napsütésben a Szent György vonalak mentén-a fáma szerint itt sűrűbb a földsugárzás – foglaltunk helyet és a kis csoport avatottabb tagjai vezetésével egy nagyon kellemes ,de mélyenszántó beszélgetés zajlott Hani irányító gondolatai által. Valahogy mindenki megnyílt szinte igazolva az elöbbi gondolatokat
Folyt .köv
A remeteház körbejárásáról kijött lelkes csapat nagyobbik része inkább a kulináris élvezeteket előtérbe helyezve elvonult a tóparti vendéglátó hely felé . Mi heten , köztük jómagam , akit az előző látogatáson még rábeszélve ,de most már önként és jószántából elvonultunk egy remetelak kialakított helységébe . A meditációs ,szerintem ellazító program egy olyan számomra hihetetlen hatással volt ,hogy a végén meghökkentő érzésekről számolhattam be Idracsadnak ,aki teljes erejével és aktív közreműködésével egy feledhetetlen élménnyel örvendeztetett meg bennünket .
Öt óra környékén szembesültünk az idő parancsoló mindenhatóságával ,mivel csoportunk pár tagja nem a visszavonulás központi helyén rendelkezik a lakcímkártyán bejelölt lakással .
Kinek?, mikor ? melyik pályaudvarról? indul a vonata!
Első indulónk Váczi Éva!18.45. Keleti!! Mivel már 17.15. is elmúlt s a búcsúzkodás a még ebédet nem kapott barátainktól mindig egy –egy perccel csökkentette azt az időt ,ami ,már a
kezemen levő kronométer egyre feszültebb állapotában rám is igyekezett kifejteni hatását!
Most jött ,az elmúlt egy óra rám relaxáló hatása s indulásunk után teljes lelki nyugalommal ,számomra Mártika által kijelölt úton, a meghatározott

2008.04.11. 19:40 Idézet

A majki kamalduli remeték

Az első szerzetesek (hárman) 1735-ben érkeztek Majkra és az építkezés miatt ideiglenesen a vértessomlói Mária kápolna mellett laktak. Letelepülési engedélyüket csak később, 1738-ban kapták meg.

A némaságot fogadott (a népnyelvben ezért 'néma barátok' -nak nevezett), fehércsuhás, fejtetőjüket kopaszra borotvált, hosszú szakállú szerzetesek a bencésektől szigorúbb aszkétikus rend szerint éltek. Külön-külön elmélkedtek kis cellaházaikban, tudományokkal és művészetekkel foglalkoztak. Minden házhoz a házakkal megegyező méretű külön kiskert tartozott, ahol a remeték gyógy-, és fűszernövényeket, zöldségeket, gyümölcsöket termeltek. A termények egy részét a remete ség területén található gyógyszertárban dolgozták fel.

Ezen kívül kézműves tevékenységet (fafaragás, festés, fazekasság) is folytattak, az év nagy részében böjtöltek, húst és bort nem fogyasztottak. Az itt végzett munka magányát, azt, hogy a szerzetesek ne találkozhassanak, beszélhessenek egymással, a kertet körülvevő magas fal biztosította.

A rend önfenntartó volt, a földművelésből és jótékonysági adományokból élt. A gazdálkodást, a némasági fogadalmat tett, de fel nem szentelt laikus barátok, a fráterek végezték, akik halászattal, földműveléssel foglalkoztak, valamint az ő dolguk volt, hogy ellenőrizzék, nem beteg-e valamelyik remete.


2008.03.26. 15:06 Idézet

 

Tisztelt

tanfolyam indul TATÁN

Boldogság Szigete

ÁHI Jóga meditáció:

programja a következő:

1.     Zenés felvezető
2.     Project és tanfolyam menetének ismertetése
3.     Gyakorlati előkészületek
4.     Gyakorlat elkezdése
5.     Szünet, témán belüli kötetlen beszélgetés
6.     Energiaadás ,nézéssel igény szerint kézzel..
7.     Gyakorlat folytatása
8.     Szünet

9.     Táncos életünneplő mulatság
10. Kötetlen beszélgetés

ELISMERÖ OKLEVÉLLEL

tanfolyam dija 2-4 ezer ft körül önköltséges áron. függ a jelentkezők számától ,helyiség bérleti díja..stb

időpont április valamelyik hétvége

 megfelelö létszám esetén vidékre is elmegyek,  ha megszervezed..

SZERETETTEL VÁRLAK

http://gportal.hu/portal/fenykapuja/

idracsad@citromail.hu

06/30/349-3263


2008.03.03. 21:24 Idézet

Sri Ramakrishna Paramahamsa (1836-1886)


2008.03.03. 21:18 Idézet

Sri Ramakrishna Paramahamsa (1836-1886)


2008.03.03. 21:17 Idézet

Meditáló Sívát ábrázoló szobor Bangalore-ban.


2008.03.03. 21:01 Idézet

hourglass | 2007.10.12 | olvasták: 24

  Sri Ramakrishna Paramahamsa (1836-1886)Több nevezetes személy is nagy hatást gyakorolt a jógára és sokat tett azért, hogy világszerte ismertté váljon. Talán a legjobb példák az évszázadokkal ezelőtt élt Meera, a bhakti jóga megalkotója, Shankaracharya, aki a létrehozta a dzsnyána jógát vagy maga Patandzsáli a rádzsa jóga atyja. Az 1800-as évek végén az indiai jóga újraszületett Ramakrishna Paramahamsa munkássága nyomán. A Káli anya híveként és Advaita Vedanta mestereként ismert bhakti jógi azt hirdette, hogy minden vallás ugyanahhoz a célhoz vezet. Sri Aurobindo, a neves indiai szerző végezte el a jóga szent iratai, a Bhagavad Gíta és az Upanisadok fordítását. Epikus költeménye a Savitri amellett, hogy a hindu jógairodalom gyöngyszeme, a valaha írt egyik leghosszabb angol nyelvű mű. Pondicherry-ben megalapította a Sri Aurobindo Ashramot, amelyben a négy fő jógairányzat (karma, dzsnyána, bhakti és rádzsa) egységesítésével megalkotott integrál jógát oktatta.  Más indiai jógik, többek között Swami Rama Tirtha és Swami Sivananda több, mint 300 könyvet írtak a jógáról és a spiritualizmusról. A kashmiri irodista, Gopi Krishna, spirituális élményeiről szóló könyvével vált ismertté. A huszadik század folyamán több jógi is nyugatra költözött és megismertette az ott élő embereket a jógával. Ramakrishna tanítványa, Swami Vivekananda a jógát ismertető műve mellett, India szabadságért folytatott küzdelme idején a hinduizmus újraélesztőjeként töltött be fontos szerepet. Swami Sivananda (1887-1963) a Divine Life Society megalapítója volt. Élete nagy részét Indiában töltötte le. Többféle nézőpontból is írt könyveket a jógáról, a filozófiáról, a vallásról, a hinduizmusról, a spiritualizmusról, az etikáról, a higiéniáról és az egészségről. Világszerte a jóga úttörőként vált ismertté. Tanításai világosak, egyszerűek és pontosak voltak. Mottója: "Szolgálat. Szeretet. Adakozás. Meditálás. Megtisztulás. Felismerés." Paramahansa Yogananda (1893-1952), a krija jóga követője volt. A jógát összekötő kapocsnak tekintette a hinduizmus és a kereszténység között. Önéletrajza az egyik legsikeresebb jógáról szóló könyv lett. A. C. Bhaktivedanta Swami Prabhupada a bhakti jógát népszerűsítette. 1966-ban megalapította az International Society for Krishna Consciousnesst, azaz a Krisna-tudat Nemzetközi Szervezetét, ismertebb nevén a Hare Krisna mozgalmat). Nyugaton az ötvenes években vált népszerűvé a hatha jóga. Ezidőtájt kezdett érdeklődni a Beatles is a transzcendentális meditáció iránt, amelyet Maharishi Mahesh Jógi dolgozott ki. Yogiraj Gurunath Siddhanath, az 1980-as években kezdte oktatni a hamsza és a krija jóga himalájai változatait, az általa alapított Hamsa Yoga Sangh élén. Meglátása szerint az emberiség a tudatosság szintjén egységet alkot. 


2008.03.02. 17:55 Idézet

Eltűnő hagyományok
 
Lara | 2007. március 21., 12:33
 

Tibeti jógik (The Yogis of Tibet) című amerikai film a tibeti kultúra eltűnésének veszélyére hívja fel a figyelmünket. Tibet megszállása után a tibeti gyakorlók nagy része követte a Dalai Lámát Indiába, ahol továbbra is az ősi előírások szerint élnek. Valami azonban mégis megváltozott…
 
A tibeti emberek a 20. század elejéig egy teljesen zárt közösségben, a külvilágtól elszigetelten éltek. Ősi életformájukat semmi nem befolyásolhatta és a magas hegyek kopár csúcsai között élve ugyancsak kemény körülmények között kellett túlélniük mindennapjaikat. Ebben az elszigeteltségben nem volt nehéz megőrizniük évezredes hagyományaikat.
 
Az élet megpróbáltatásokkal teli hétköznapjai a tibetiek számára azonban nem a szomorúság forrását jelentik. Bizonyára mindannyian láttunk már fényképeket erről a vidékről, s valószínűleg sokan közülünk fenn is akadtak a sugárzó szempárok láttán. A mostoha körülményeket arrafelé sokkal inkább lehetőségnek, mintsem keresztnek tekintik. A tibetiek vallása ugyanis erőteljesen reflektál a földi szenvedésekre és valami olyanra mutat rá, mely mindezeken túl létezik, de mégis a földi tapasztalásokon keresztül vezet hozzájuk az út. A földi szenvedések közepette ugyanis valami olyasmit keresnek, ami állandó és békés, ami nem vehető és nem veszíthető el.
 
A tibeti jógik tulajdonképpen a buddhizmus ezen alaptételének megvalósítói. – A jógi olyan személy, aki éveket tölt magányos elvonulásban, testet-lelket átalakító titkos gyakorlatokat végez, és ezek segítségével rendkívüli módon képes uralni testét és szellemét – áll a hivatalos leírásban. Elvonulásaik során a jógik a világtól teljesen elzártan – egy barlangban vagy egy erre kialakított házban – gyakorolnak naphosszat, éveken át, teljesen egyedül. A jógik tehát olyan emberek, akik megpróbálják megvalósítani mindazt, amiről kultúrájuk hagyományai beszélnek – nem elhiszik azt, hogy létezik, hanem a titkos gyakorlatok segítségével, önként vállalt, évekig tartó nélkülözésben és magányban megtapasztalják mindazt, amiről ősi írásaik beszámolnak. A jógik közül néhányan, bár valaha a világ legvisszavonultabb emberei voltak, most páratlan őszinteséggel lépnek elő ebben a filmben, hogy megmutassák ezeréves örökségüket az utókor számára. Egyre kevesebben vannak ugyanis, akik vállalják a testet-lelket megpróbáló elvonulások viszontagságait, így hagyományuk komoly veszélybe került. Emiatt döntöttek úgy, hogy titkos gyakorlataikról a kamerák előtt beszámolnak, sőt egy-egy gyakorlatot be is mutatnak – természetesen felhívják közben a nézők figyelmét arra, hogy egy gyakorlat elsajátítása akár éveket is igénybe vehet, s így a puszta mozdulatok utánzása semmit nem ér, sőt komoly egészségkárosító hatásuk is lehet. A gyakorlatok – a tibeti hagyománynak megfelelően – kizárólag személyesen adhatók át, tehát egy mester közvetítésével tanulhatók csak meg.
 
A hagyományőrzés a világ majd minden táján előtérbe került napjainkra, hiszen az egyre-másra megjelenő újítások gyakran fenyegetik a régmúlt jól bevált szokásait, receptjeit, tárgyait. Ráadásul gyakran kell rádöbbennünk arra is, hogy a kissé körülményeskedő öregek módszerei gyakran valóban legalább olyan hatásosak, mint modern megfelelőik, s még mellékhatásaik sem igen vannak. Jógik gyakorlatai különleges helyet foglalnak el a hagyományok között, ugyanis olyan cél eszközei, mely a jelenkori valóságban ugyan egyre gyakrabban felmerül, mégis sokszor háttérbe szorul. A nyugati világ bármennyire is az anyagi világ vívmányainak bűvöletében él, a szaporodó vallások, mindenféle gyakorló csoportok, központok mutatják, hogy a szívünk mélyén érezzük, hogy valami mégiscsak hiányozhat ebből a modern, mindenre felkészült kultúrából. A lehetőség egy módjáról beszél Phil és Jo Borack filmje, tisztelegve mindeközben a múlt, a jelen és a jövő jógijai előtt.
 
Tibeti jógik (The Yogis of Tibet) – Színes, amerikai film, 2002
Rendező: Phil és Jo Borack
Gyártó: JEHM Films


2007.12.15. 12:49 Idézet

hát, nem könnyű elsőnek lenni Nem is igazán tudom, mit kéne írnom... bevezetőnek talán annyit, hogy mióta csinálom, folyamatosan változik a személyiségem. eddig is folyamatosan változott persze, de mostmár érzékelem is, és kicsivel tudatosabban történnek velem ezek. megváltozott az emberekhez való viszonyom... több mindent érzékelek, és sokminen könnyebb. nnna, a többit talán akkor, mikor beindult ez a topic


2007.12.05. 19:53 Idézet
ide jönnek a tapasztalatok?

[15-1]

 
Elérhetöség!

 Elérhetőség!

idracsad@freemail.hu

idracsad@citromail.hu

idracsad@tribe-music.                     

MSN cim:

idracsad@hotmail.com

 

 

Harmónia

SIKER 

POZITÍV VÉDELEM

"NEGATÍV" ENERGIA SEMLEGESÍTÉSE

CSAKRANYITÁS

CSAKRATISZTÍTÁS

AURA-HARMONIZÁCIÓ

ENERGIAADÁS FELTÖLTÉS NETEN KERESZTÜL INGYENES

Keress meg, segítek!

 

 
Segítség

Ez az oldal azért készült, hogyha segítségre van szükségetek, ide írjatok!

FIGYELEM EZ NEM VENDÉG- KÖNYV

KÖSZÖNÖM

IDRACSÁD

 

 

 

 
Barátság

 

 kedves  látogatok a vendég könyv reklámoldal alatt a kettes menübe találhato a harmadik fentröl

Versek

Versek

Az ihlet olyan, mint amikor a múzsa szájon csókol!

 Az írás az elme barátja, sok kusza gondolat társa

szívekhez szóló őszinte barátja!

Köszönet mindenkinek, aki verseivel tartalmasabbá tette versgyűjteményemet, egyúttal a honlapomat

 
 
Misztikus gyakorlatok
 
Az igazság itt van
 
Az igazság itt van
 
Szeretet

KÖSZÖNÖM BADÁR ISTVÁN BARÁTOMNAK  EZT A NAGYSZERŰ MŰVET, a newage66 megalkotójának !

címe GPORTAL LÉLEKFOGADÓ

 
Energetika

 

 

 

 
Energetika
 
Köszönet

 Köszönet Manócskának, ezért a gyönyörű szép videoklippért!

Az élet azért van, hogy élvezzük.

A boldogságért érdemes élni. Szeress mindent és mindenkit és akkor boldog leszel!

 
Az utolsó

 Az utolsók.... és az ember

 
Reklámoldal

Reklámoldal

 

 
Menü2
 
AHI

AHI

 
p

 
Klippek
 
Zámbó Jimmy
 
Mantra

Íme a Gayatrí Mantra, minden mantrák gyöngyszeme:

OM BHÚR BHUVAH SVAHA

TAT SAVITUR VARENYAM

BHARGO DEVASYA DHÍMAHI

DHÍJO' JO NAH PRACODAYÁT

Üdvözlettel: Tamás

             Om Sai Ram

 

Karácsonyra szép AJÁNDÉK egy Személyre szóló asztrológiai elemzés! Kinyomtatva és bekötve örök emlék marad!    *****    ***MUNKALEHETÕSÉG!*** Új cég, új lehetõség, ingyenes regisztráció! Ugye tudod, mit jelent elsõk között lenni...?!    *****    A legfrissebb videojátékokról olvashatsz híreket! Elemezzük a Call of Duty sorozat legújabb részét World War II    *****    A RENDKÍVÜLI horoszkóp akciók Karácsonyig tartanak,most rendelj saját illetve szeretteid részére elemzéseket. Kattints    *****    Blog, Videojátékok, Szórakozás, Technika! Call of Duty: WWII és sok más!    *****    Légy te is egy Új Márka Elsõ tagjai között ahol Azonnali 28%haszonhoz juthatsz!Részletek:huncalifeandme@gmail.com    *****    Nyerj akár 1 millió forint értékû bitcoint. A játék ingyenes.    *****    Tudtátok, hogy a Csiga-biga gyerekdalban eredetileg szó sincs tûzrõl?    *****    LEGYÉL FARMASI TANÁCSADÓ VAGY VEZETÕ! OTTHONI MUNKA, MAGAS KERESETI LEHETÕSÉGGEL! HA MOST CSATLAKOZOL, MÉG NYERHETSZ IS!    *****    Mi mennyi 2018 - Árak, változások 2018 - minimálbér, családi pótlék, adókedvezmények 2018    *****    Légy te is a Farmasi csapaom tagja!!!    *****    Születési,baba,hold horoszkóp,elõrejelzés,párkapcsolati elemzés,fogamzási képlet! Ingyenes tanácsadás!Várlak!Kattints!    *****    A Dynasty és a TVD 8.évadából megismert színésznõ, Nathalie Kelley elsõ hazai rajongói lapja. KATT! KATT! KATT!    *****    WISE-VOGUE | SZISSZ ÉS KLAU BEAUTY-FASHION BLOGJA TERMÉKTESZTEKKEL, TIPPEKKEL, ÖTLETEKKEL A MINDENNAPOKRA // WISE-VOGUE    *****    Charmed - Új külsõ - Még több tartalom - Még több információ, érdekesség - CHARMED - Bûbájos boszorkák - Varázslat - Cha    *****    Karácsonyra AJÁNDÉKOZZ szeretteidnek, barátaidnak SZEMÉLYRE SZÓLÓ HOROSZKÓP ELEMZÉST 3 ÉVES ELÕREJELZÉSSEL!    *****    Szerinted melyik könyvet kellene elolvasnom? Melyik film érdemes arra, hogy megnézzem? - Mementoim.Blogspot.hu    *****    Születési horoszkóp + 3 év elõrejelzés + Felszálló holdcsomópont,Chiron, Lilith 2000 Ft. + ingyenes konzultáció. Most!    *****    Szerinted melyik könyvet kellene elolvasnom? Melyik film érdemes arra, hogy megnézzem? - Mementoim.Blogspot.hu    *****    Exkluzív Karácsonyi Ajándékok - Exkluzív Karácsonyi Ajándékok - Exkluzív Karácsonyi Ajándékok